Acceso miembros Anúnciate gratis
Mi lista
  • Guarda aquí los artistas y proveedores que te interesen y contacta con todos a la vez

  • … o déjalo en nuestras manos.

Acceso

Els Pescadors de l'Escala

Grupos de Habaneras en Girona

Trabaja en Girona, Barcelona

Información y contratación

pedir presupuestos GRATIS Miembro desde 25/07/2012

¿Por qué contratar a Els Pescadors de l'Escala?

Els Pescadors de l'Escala estem especialitzats en cantades d'havaneres i canço de taverna en català i en castellà. És una actuació molt variada d'estils i plena de sorpreses!

Información sobre Els Pescadors de l'Escala

CURRÍCULUM PESCADORS DE L’ESCALA


Durant la dècada del 1920 i 1930 l’havanera escalenca havia tingut com a marc natural l’antic local de Ca la Neus, tot i que ni havia d’altres com la taverna de Can Murici, a Can trenta o a Cal Nanu, aquesta era la mes freqüentada pels pescadors, l’establiment era força més llarg que ample i actualment semblaria minúscul però en aquella època constituïa sense discussió una mena de casino on els treballadors del mar compartien els seus lleures.

Hi feien cap amb la llesca de pa i mitja dotzena de sardines a la brasa de casa, i a la taverna consumien el porró de vi. Si esqueia, la Neus podia preparar alguna cosa de menjar, inclòs el seu personal suquet de peix que posteriorment havia d’esdevenir famosíssim, fomentar la irradiació de la casa i provocar-ne el trasllat a dependències mes modernes i conformes a la demanda turística en alça.

A l’època florent del cant de taverna dintre del qual arrelava l’havanera, a Ca la Neus hi van destacar entre la consideració popular cantaires pescadors com en Damià Bonhome, originari de Palamós i fincat a l’Escala, dotat d’una veu no massa potent però amb un gran talent interpretatiu. “tenia fusta d’artista” , diu la memòria dels qui el van conèixer quan eren vailets fascinats per aquelles exhibicions vocals.
El personatge de l’època amb rang d’institució en els ambients de cantades espontànies, era en Lill, un baix de veu superdotada, pastosa, molt sensible al matís. Encara s’assegura que no ha sortit des d’ençà cap baix com en Lill, tingut per una autèntica força de la naturalesa en aquest terreny musical.

L'any 2014 “Els Pescadors de l’Escala” celebren els 50 anys de la seva fundació “oficial”. Diem “oficial” perquè en les dècades dels 50 i 60 "Els pescadors de l’Escala” que era el nom genèric que el seu propi públic els hi havia atorgat, ja actuaven per a les tavernes els dies que bufaven nords, redossaven les teranyines al port de l’Estartit, i les tripulacions, a la taverna de “Cal Moreno”. Allí es servien generosament els gots de vi directament del bocoi i engegaven el seu repertori d’havaneres conegudes com “americanes”, entre mig d’altres cançons, “picaresques”, sardanes, ranxeres, valsets mariners etc...

El nom dels “Pescadors de l’Escala” va ser adoptat en ferm i constituït legalment l´any 1.964 de la mà del carismàtic i reconegut arreu del nostre país en Simeó Català i Portell. En Simeó va portar el nom de l’Escala com a senyera i insígnia del grup, fent una important aportació a la nostre cultura musical durant tots aquest anys, impulsor de la cantada d’havaneres de l’Escala on hi ha participat en totes les seves edicions, El grup a més de participar en moltes de les cantades mes importants d’arreu de Catalunya ha actuat també a les Illes Balears, Illes Canàries, Andorra, Alemanya, França, Suïssa, Argentina i Luxemburg entre d’altres. Porten fetes des de els seus principis mes de sis mil actuacions en directe, trenta enregistraments discogràfics, i actualment son el grup d’havaneres i cançó popular més antic del nostre país.

"Els Pescadors de l’Escala” son una formació de música popular catalana. Amb això es vol dir que el seu repertori està conformat bàsicament per aquelles cançons que han sorgit de compositors del poble i que s’han divulgat al marge dels circuits comercials entre la nostra gent. La seva música per tant, és molt heterogènia però tot i amb això es podria dir que es mou entre l’expressió de sentiments d’enyorança d’un temps i d’un país més genuí i l’ànsia de divertir-se. La seva fórmula certament prové d’una llarga tradició. Per un costat de l’antiquíssima música burlesca i participativa de les tavernes populars i per l’altre del pòsit dels anys d’experiència i complicitat amb el públic.

La seva combinació musical, acordió, contrabaix, guitarra i veus, tot i tenir alguns imitadors és una formació típicament pròpia, així com la manera de combinar les veus solistes amb compactes conjunts corals. En el seu repertori hi té una gran importància el ritme sensual i tendre de les havaneres que donada la implantació que han tingut a Catalunya es pot dir que és ja un ritme nostre. No obliden tampoc les havaneres antigues amb el seu regust tropical que han sigut les inspiradores de les havaneres actuals.


ELS COMPONENTS ACTUALS DELS PESCASDORS DE L’ESCALA SON:

Quim Mas ( Guitarra i tenor)
Josep Cruañas (Baríton)
Jordi Cabarrocas ( Contrabaix )
Albert Prat ( Acordio, Tenor, i director del grup)

Componentes

ALBERT PRAT (director i acordeonista), QUIM MAS (tenot i guitarra), JOSEP CRUAÑAS ( Barítono), JORDI CABARROCAS (Contrabajo i voz)

Influencias

Tenemos personalidad própia... no hemos necesitado de ninguna influencia externa para nuestro espectáculo.

Detalles del espectáculo y/o servicio

Duración típica: entre 40 y 80 minutos
Una actuación de habaneras i canciones marineras es un espectáculo que es atractivo en qualquier situación, por lo variado de nuestro repertorio que va desde las habaneras, valses marineros, baladas, tangos, napolitanas, canciones vascas, en catalàn y en castellano. Nuestro espectáculo es comentado y participativo ( si es necesario) y variopinto i ésto lo hace atractivo en qualquier ámbito de actuació. Creo que la diferència con los otros grupos de éste género es el sonido compacto de nuestra voces y instrumentos y la gran experiéncia adquirida a lo largo de éstos casi 50 años.

Información técnica y notas adicionales:
disponemos de dos equipos de sonido, dependiendo del lugar del evento utilizamos una mesa de sonido de 12 canales autoamplificada de 500x500 W i en lugares al aire libre otro equipo de 2000W repartidos con 6 altavoces Electrovoice. El equipo de iluminacion son 4 Rokets de 1000 W. cada uno. El raider puede descargarse desde nuestra pàgina web.
Condiciones y requisitos:
Un escenário de un mínimo de 6X4 y una toma de corriente que aguante uno 10.000 W.Repertorio / Set List:
HABANERAS,
BALADAS,
VALSES MARINEROS, CANCIONES POPULARES, SARDANAS, NAPOLITANAS,
TANGOS
ETC...

Fotos de Els Pescadors de l'Escala

els pescadors de lescala 2865els pescadors de lescala 2863els pescadors de lescala 2862els pescadors de lescala 2864els pescadors de lescala 2866

Videos de Els Pescadors de l'Escala

VULL SER EL TEU PORT

Opiniones de Els Pescadors de l'Escala

Escribe una opinión

Cuéntanos tu experiencia
con Els Pescadors de l'Escala.

He contratado a este artista o empresa para un evento.

Selecciona esta opción si has contratado este artista o proveedor y quieres dar tu opinión.

He visto este espectáculo en directo.

Selecciona esta opción si has visto este espectáculo o servicio como público o asistente y quieres opinar.

Vas a añadir este artista o proveedor a tu lista de favoritos. Guarda en tu lista todos los artistas o proveedores que te gusten y envíales un mensaje a todos a la vez.
Entendido
¡Pide presupuestos Gratis!